Over mij

Ellen (41), moeder en data analist met een communicatieve achtergrond (communicatiewetenschappen). Mijn vader heeft een bipolaire stoornis type 1 en van dichtbij heb ik mogen aanschouwen wat dit met je doet en hoe ongemakkelijk en vreemd hier mee word omgegaan op de werkvloer. Zelf heb ik ook een psychische aandoening en dat neem ik iedere dag mee naar mijn werk. Sinds kort op een goede positieve manier en niet meer als een negatief iets waar niemand van af weet en niemand last van mag hebben.


Na veel banen in de bestuurlijke, zorg en onderwijssector werk ik nu voor een goed doel als data-analist. Daarnaast heb ik als missie om psychische en mentale problemen bespreekbaar te maken op de werkvloer. Niet alleen tussen leidinggevende en medewerker maar juist onder de collega’s met wie je het meeste samenwerkt. Dit alleen als iedereen dat wil en kan, maar naar mijn idee is het in een goede samenwerking belangrijk elkaars handleiding een beetje te begrijpen.


Ik help je daarom awareness te brengen in je organisatie door middel van een lezing over dit onderwerp. Wil je stapje verder dan help ik je als individu, HRM medewerker, leidinggevende of collega om het binnen jullie team te bespreken in een veilige setting maar met als doel om beter met elkaar samen te werken en elkaar te steunen als dat kan.

Waarom ik met dit onderwerp?


Ik ben zelf een paar keer in mijn werkleven uitgevallen en dat betekende in mijn geval ook even stoppen met werken en daarna weer re-integreren in het werk. Dit waren pittige periodes en wat me toen is opgevallen is de manier waarop werkgevers hiermee omgaan. Ik heb in bepaalde organisaties het enorm getroffen met mijn leidinggevende maar er waren ook wat minder goede voorbeelden van “hoe ga je om met iemand met psychische ongemakken”.

Ik heb veel geleerd de laatste jaren over mezelf, mijn eigen handleiding en hoe ik graag wil samenwerken. Ik zette jaren een masker op en probeerde me aan te passen aan de organisatie of team dynamiek. Daar ben ik mee gestopt, want ik wil mijn eigen waarden naleven en dat is open, gezond kritisch, vriendelijk en oprechte aandacht voor elkaar. Dat heeft wat geschuurd maar heeft mij en mijn team ook van alles gebracht. Inzicht in elkaar en respect.
Maar bovenal kost het me zoveel minder energie om op mijn werk te zijn! Ik vind het zelfs gewoon leuk en voel me thuis!


Mijn missie is daarom het bespreekbaar maken van mentale en/of psychische problemen met je collega's zodat je beter en fijner kan samenwerken. 🔥


Uit onderzoek en eigen ervaring weet ik dat er weinig besproken word met leidinggevenden en hrm professionals. Laat staan met je collega's met wie je vaak echt veel samenwerkt.


Ik zeg niet dat je altijd over je mentale problemen moet praten.... zeker niet! Er moet ook gewerkt worden. Maar als het jou in de weg zit of jullie samenwerking, dan is het net zo goed een bespreekpunt als de manier waarop je communiceert met elkaar. En daar kunnen we met elkaar heel vaak over hebben.....


Meer weten? In de podcast van Monique Koen van www.schandaligevrouwen.nl  had ik een mooi gesprek over mezelf en mijn visie op dit onderwerp.


Schandalig jezelf zijn op de werkvloer 





Ook was ik te gast bij de podcast van Vivian Lips genaamd Strijdlust waar het gaat over mijn psychische stoornis en hoe ik daar probeer mee om te gaan.


Strijdlust